Are you enjoying the extensions? Did you like the support? Help others decide

Leave a review

file Read More not working in lead item

More
1 month 1 week ago #5282 by fpierce
Read More not working in lead item was created by fpierce
It pains me to give up and ask for help, but I've been diddling parameters for some time and getting nowhere. 

I have one lead item and then a bunch of articles. The read more works on the following articles but the lead item displays the whole article.

Here's the URL -  cobscookbaymusic.com/index.php/musician-s-portal/news-enh
The read more is after the first paragraph and before the image. 
Any hints - which parameters affect this etc. - appreciated.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago - 1 month 1 week ago #5283 by syw
Replied by syw on topic Read More not working in lead item
Hello,

no worries, you should always ask!  :-)
This is a problem of configuration.

Right now, you are using the option to show an article before the menu item elements (the option 'article before' from the 'display options' tab). This option shows the full article, always. 

As far as I understand, you are trying to have a lead article before the remaining others.
To do that, you need to go to the 'layout' tab. There are 3 sections in that tab:
- the settings for the leading articles,
- the setting for the rest,
- the settings that affect all.

Set 'leading count' to 1 and set how you would like the first article to show (including how much of the text you want - leave 'letter count max' to blank and the text up to the 'readmore' break will show).

The remaining items sections will be for all the other articles.

Hope this helps!

Olivier.
Last edit: 1 month 1 week ago by syw.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #5284 by fpierce
Replied by fpierce on topic Read More not working in lead item
I'm stubborn that way.

Removing the article from the display option fixed the "read more" - good on that.
Now I need to figure out how to make the article I want appear as the lead item.  I didn't see anywhere to select the lead item except the "article before" section. I did have the other settings as you suggested. Looks like the it's time to learn the Filtering tab. The intro article is a separate category - all the rest are one category sorted by title.

Thanks for the rapid and lucid response!

fdp

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #5285 by syw
Replied by syw on topic Read More not working in lead item
Well, if the leading article has nothing to do with the others (separate category), this is a different story :-)
If the filtering options are of no help, I would suggest you create a module instance of Latest News Enhanced for just that one article and assign the module instance  to the menu item.

Olivier.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #5286 by fpierce
Replied by fpierce on topic Read More not working in lead item
The filters worked, but the module approach sounds good too. Thanks. The log jam was my not getting that the article behaved differently in the Display/lead item role. 

On to the next error...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 1 week ago #5287 by syw
Replied by syw on topic Read More not working in lead item
Great!

Olivier.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Free Extensions Support Membership
$12 $9.95
  • 3 months personal help
  • support future developments
  • 30% renewal discount
Sign up now!
Extensions bundle license
$294.50 $99
  • 12 months support (forum & email)
  • 12 months updates
  • all free & pro extensions
  • unlimited sites
  • 30% renewal discount
Get the deal!